Lehet hosszútávon testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban?

Fórum Párkapcsolat Lehet hosszútávon testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban?
Hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!

De igenis lehet hiszen akik tőbb éve élnek egyűt erősebb a megszokás mint a testi kapcsolat

Érkezett 2020. november 11-én, 2 éve.

Sziasztok:)
A jó szex nélkül nem működik egy kapcsolat.
Az sem hátrány ha tudunk miről beszélgetni:)

Érkezett 2019. október 6-án, 3 éve.

Szerintem ha a kapcsolat nem a testiségre épül, hanem a tiszteletre, egymás megbecsülésére, az igaz szeretetre, akkor a végeredmény az az édesebb szeretkezés.Mert tudja az ember, hogy kit és miért szeret, akkor a mindenével szereti. De ehhez kellenek a lelki kapcsolódások, hasonló felfogás.

Érkezett 2017. szeptember 14-én, 5 éve.

nem lehet úgy élni egy kapcsolatban! kizárt!

Érkezett 2017. szeptember 11-én, 5 éve.

Átmenetilig igen de hosszútávon ki van zárva szerintem

Érkezett 2017. augusztus 30-án, 5 éve.

Igen lehet. Nekem vannak olyan ismerőseim akik igy élnek, de ez hajlam kérdese is. Van aki nem tud nélkule meglenni

Érkezett 2017. július 31-én, 5 éve.

Normális együttélés során ilyen szélsőséges elhidegülés szerintem csak nagyon ritkán szokott kialakulni, de ha mégis akkor annak nagy valószínűséggel mentális vagy fizikai betegség lehet az oka. Ha lelki eredetű a dolog akkor érdemes pszichológust felkeresni vagy ha végképp nem megy akkor befejezni azt a kapcsolatot és másik működőképeset keresni. Testi betegség esetén szakorvos esetleg segíthet, érdemes vele próbát tenni, hátha... Boldog párkapcsolatban ha erőnlétük megengedi, akkor még idős emberek is élnek szexuális életet. Az meg egyszerűen természetellenes, ha valaki szánt szándékkal, bigott aszketizmusból akarja megfosztani magát az egyetlen igazi örömforrástól ami megadott az ember számára. Ha megvan rá a lehetőség, akkor értelmetlen azt nem kihasználni. Le az idióta prüdériával, bújjunk csak ágyba szépen, a leghelyesebb amit tenni érdemes ebben a nyavalyás életben! Yeeeah!

Érkezett 2017. július 30-án, 5 éve.

Szerintem lehet de hatalmas akaraterő kell, hogy a kisértésnek ellenállj, tehát a TE döntésed >>> IGEN vagy NEM ! Én tudnék nektek erre személyes példát mondani, de úgy érzem nem publikus, az intimitása miatt !

Érkezett 2017. július 27-én, 5 éve.

Szerintem hosszú távon nem lehet testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban.

Érkezett 2017. június 1-én, 5 éve.

Egyet kell értsek veled... így tettem évekig, aztán megtaláltam a második igazik, aki gazdasági okokra hivatkozva elutasította a közös életet... teljesen összetört, 10 hónap után kissé gyógyultan, de még bicegve élek.

Érkezett 2016. október 10-én, 6 éve.

A hosszú házasságok nagy része ilyen. Ezért aztán kívül találnak szexpartnert, miközben a házasság gazdasági közösségként megy tovább. Kényelmesebb, mint a válás, újrakezdés herce-hurca. Én 20 éve elváltam, azóta a pasiktól tudom, hogy ez a helyzet.

Érkezett 2016. szeptember 9-én, 6 éve.

Mikor másfél év kiválóan működő tartós kapcsolat után úgy gondolták, hogy a szexszel is próbálkoznak, a csávókám szomorúan közölte, hogy mikor krokodil farmon dolgozott, volt egy kis "balesete", ráadásul az esemény megtörténtekor ijedtében még a nyelvét is elharapta.
Természetesen az együttlétük továbbra is harmonikus, hisz az, hogy a lelki és az intellektuális összhang megfelelő köztük, a csajjal maximálisan feledteti, hogy teliholdkor néha halkan vonyít és a párnáját szorítja az öléhez.

Érkezett 2016. augusztus 12-én, 6 éve.

Sajnos a mai világban nem igazán,a szex túlzottan is át vette az irányítást az emberek felett,pedig nem ez lenne a normális ,de ma az a normális amit a többség követ még ha egy nagy marhaság is valójában.

Érkezett 2016. augusztus 12-én, 6 éve.

Nem)De igazi intim egyuttlet csak akkor lehet ha mukodik az energia...mint a jedik kozott. :D :P

Érkezett 2016. július 20-án, 6 éve.

KICSIT MÁS A VÉLEMÉNYEM, TALÁN MÁR A KOROMNÁL FOGVA IS.
Először is. én szétválasztanám a "testiséget" 1. szexuális kapcsolatra, 2.testi érintésekre, (pl ölelés, stb) 3.szerelmi együttlétre.
Az első és harmadik kategóriában domináns a szex. Ebben egyetértek veletek.
De nézzük a második esetet.
Ha például egy 50+s házaspár életében közbejön egy baleset, vagy betegség valamelyik félnél, akkor nem biztos, hogy a kapcsolatukat felbontják emiatt. Képtelenek még viagrával, vagy egyéb módon sem kielégíteni a másik felet, akkor marad a simogatás, az ölelés, a több törődés a másikkal, az összeszokottság és megértés, a tolerancia. Na és nem utolsó sorban a SZERET. A libidó ugyan megmaradhat, de legtöbbször lecsökken a minimumra, vagy egészen, de a Szeretet, az alkalmazkodás, a megértés legyőzheti a szexuális vágyat. Sőt.Szorosabbá is válhat érzelmileg a kapcsolatuk a szex nélkül is.Általában a férfiakat viseli meg ez a probléma leginkább.Mi nők hosszabb távon is megvagyunk a férfi szexuális teljesítményei nélkül.Szívesen olvasnám az ellenvéleményeket. Köszönöm.

Érkezett 2015. február 14-én, 8 éve.

Egyrészt, egy kapcsolatban két ember megállapodásának függvénye, de igazi jó lelki kapcsolat nincs testiség nélkül, mert a test és a lélek szétválaszthatatlan szimbiózisban van egymással. Ezt a tudomány piszihó-szomatikus jelzővel illeti. - A történelem próbálta szétválasztani a testet és lelket, a középkor zárdáinak ténye jó példa erre, és nem igazán működött. - De ennek ellenére mivel sokfélék vagyunk fontos az őszinte megbeszélés mindezen tényezők összességéről.

Érkezett 2014. március 9-én, 9 éve.

Sziasztok :) Ha az ember egy boldog kiegyensúlyozott párkapcsolatban él akkor egyszer kétszer elfogadható ha valamilyen indok miatt nincsen testiség ,de hosszú párkapcsolatban nem elfogadható dolog a testiség hiánya.
Az exemmel 3 hónapig voltunk együtt és ezalatt az idő alatt egyszer sem volt köztünk testiség,és ezért fájdalmas döntést kellett meghoznom ,kidobtam őt . :)

Érkezett 2014. március 2-án, 9 éve.

Ha nincs testi kapcsolat akkor,az egyenlő a nullával,és értelmetlen hosszabb távon együttlenni.

Érkezett 2013. november 4-én, 9 éve.

Testi kapcsolat nélkül nem párkapcsolat a kapcsolat. Sőt, a testi kapcsolat megromlása vagy megszűnése az egyik legbiztosabb jele annak, hogy a kapcsolatnak vége van, csak még egyik fél sem szánta rá magát a szakításra.

Érkezett 2013. október 28-án, 9 éve.

Sziasztok, szerintem hosszútávon nem lehet.

Érkezett 2013. október 19-én, 9 éve.

Sziasztok! Ez nálam is jelzés volt a házasság ellaposodására. Húztuk-húztuk még egy darabig, de szrintem kár volt. Szrintem, ritka, kivételes és különleges, egyedi esetek lehetnek a testiség nélküli párkapcsolatok, már amelyek normálisnak mondhatók. A kivételek pedig erősítik a szabályt.

Érkezett 2013. október 12-én, 9 éve.

Párkapcsolatban? Nem.

Érkezett 2013. szeptember 2-án, 9 éve.

Nézőpont kérdése! Bár ha pontosabb vagyok volt is benne részem. 30 éve ismertem, nap mint nap összefutottunk, és halála előtt nyolc évig a legjobb barátok lettünk! Mivel ez ffi és nő között zajlott, de testi kapcsolat nem volt, ugy látszik kár lett volna elrontani, hátha ugy nem müködött volna az egész..../olyan jól/

Érkezett 2013. szeptember 1-én, 9 éve.

Nálam működött, igaz, nagyon minimális testi kapcsolat azért volt. Eleinte 2-3 hetente, aztán pár havonta, végül fél évente. Amíg éreztem Tőle, hogy fontos vagyok, addig beértem ezzel a kevéssel is fizikai szinten, de mióta azt érzem, már inkább teher Számára a személyem, egyre fájdalmasabb a dolog. Vergődök csak, kegyetlenül szenvedek. :(

Érkezett 2013. augusztus 24-én, 9 éve.

Hát én voltam már olyan kapcsolatban ahol minden klappolt ( szerelem egyebek ) de testiség nem volt és nem is történt meg de ez nálam kicsinálta a kapcsolatot. Egy évig ment a dolog aztán nézeteltérés lett belőle , végöül persze fájó szakítás. Én úgy gondolom egy felnőtt módjára gondolkozó nő és egy nő aki szereti egymást nem tud boldog lenni testi kapcsolat nélkül. Mármint én nem hiszek ebben. valljuk be, a szex épp ugyanolyan része kellene hogy legyen minden ember életének, mint az evés vagy az ivás és az alvás vagy a munka. Ez lenne a természetes. Persze az más kérdés hogy vannak akiknek ez nem igazán sikerül ( nem akarok kézzel mutogatni magamra :D Szóval szerintem nem sok jövője van egy ilyesféle viszonynak, ahogy a tartós szexkapcsolatnak sem szerelem nélkül. De ez csak az én véleményem.

Érkezett 2013. április 8-án, 9 éve.