Lehet hosszútávon testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban?

Fórum Párkapcsolat Lehet hosszútávon testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban?
Hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!

Sziasztok ! Én azt figyelem ebben a rovatban,hogy ki jár közelebb az igazsághoz ! Szerintem igaza van JAMESATTILÁ-nak ! Amíg fiatal vagy akár életed végéig ! Idézem - Nem lehet szex nélkül élni egy kapcsolatban! kizárt ! Én is így gondoltam és követeltem a szexet éjjel nappal egyfolytában a szebbik nemtől nem válogatatlanul ! Engem is éjjel nappal hajtott az ösztönöm fáradhatatlanul és kielégíthetetlenül,hogy kell még ! Azt hittem,hogy az a természetes,hogy állandóan csőre vagyok töltve éjjel nappal szünet nélkül és azt lestem,hogy találjak egy szép nőt aki viszont szeret,ragaszkodással,hűségesen csak engem imádva állandóan szeretve éjjel nappal ! Amit én igaz szeretettel,megbecsüléssel és mindenben segítve viszonoztam veszekedés nélkül ! Például: Így éltem 23 évig ! Míg végül külső okok miatt nem valósulhatott meg amit ígértünk egymásnak az Anyakönyv vezető előtt és véget ért ez az örökké tartottnak hitt Csodálatos mindig aktív szerelem ! És elváltunk ! Úgy,hogy abban maradtunk,hogy ha a másik bajba kerül azonnal segít a másik mindenben ! És azóta nem kellek senkinek - rám se néznek ! Minden nőnek más férfi tetszik ! Minden nő más férfit akar szeretni,ölelni,imádni és már lassan 3-om évtizede öngyötrésbe taszítottak a közönyükkel az érdektelenségükkel a kirekesztésükkel ! És mit tehetek ha mindenki elutasít ! Pedig én egy olyan ember vagyok amilyenről a nők álmodnak ! Egy nagyon rendes ,jó ember vagyok aki soha nem szekírozza,soha nem piszkálja,soha nem bántja a másikat és mindent megteszek a másikért,hogy minél boldogabb legyen velem ! És egy olyan ember vagyok mint Walt Disney aki mindig csodálatos dolgokat csinál ! Én vagyok az az ember aki mellett sose lehet unatkozni annyira érdekes és csodálatos ember vagyok, Szinte bármit lehet tőlem kérni,amit azonnal teljesítek ha a tevékenységi körömben tartozik ! Szerintem nagyon boldog lenne velem az aki szeret ! És még sem kellek senkinek minden nő leselejtez és elfordul tőlem ! És most már csak pislog a vágyam irántuk,amit fel kellene izzítani úgy,hogy megint az égig csapjanak fel a vágyak bennem,hogy újból szenvedélyesen tudjam szeretni,becsülni,tisztelni a másikat ! És a ZIEDOMM68-nak is igaza van és azt üzenem neki,hogy nagyon is igaza van ! És akkor most engem mindenki nagyon fog utálni és elmarasztal,hogy jobb lett volna ide be sem lépni,mert én hülyeségeket beszélek ! És kiközösítetek és elfordultok tőlem mert undorítóan őszinte voltam ? Várom a válaszotokat !

Érkezett 2019. november 3-án, 1 hete.

Biztosan igen ! Mert minden azon múlik,hogy mennyire szeret a másik,mint embert,mint nőt,mint tartalmat,mennyire vagy varázslatos.vonzó,jó,emberséges,mennyire jó a szíved,milyen érdekes vagy. És ha te nem is szereted a szexet,mennyire törődsz a másik szex vágyainak a kielégítésével. Mert ha szeretitek egymás így is lehet tudatosan együtt élni a másikkal. Nem fontos elveszíteni a másikat azért,mert alacsonyabbak a szex igényi. Én biztos nem akarnám elveszíteni azt akit szeretek,azért mert alacsonyabb a szex iránti érdeklődése !

Érkezett 2019. október 28-án, 2 hete.

Sziasztok:)
A jó szex nélkül nem működik egy kapcsolat.
Az sem hátrány ha tudunk miről beszélgetni:)

Érkezett 2019. október 6-án, 1 hónapja.

Szerintem ha a kapcsolat nem a testiségre épül, hanem a tiszteletre, egymás megbecsülésére, az igaz szeretetre, akkor a végeredmény az az édesebb szeretkezés.Mert tudja az ember, hogy kit és miért szeret, akkor a mindenével szereti. De ehhez kellenek a lelki kapcsolódások, hasonló felfogás.

Érkezett 2017. szeptember 14-én, 2 éve.

nem lehet úgy élni egy kapcsolatban! kizárt!

Érkezett 2017. szeptember 11-én, 2 éve.

Átmenetilig igen de hosszútávon ki van zárva szerintem

Érkezett 2017. augusztus 30-án, 2 éve.

Igen lehet. Nekem vannak olyan ismerőseim akik igy élnek, de ez hajlam kérdese is. Van aki nem tud nélkule meglenni

Érkezett 2017. július 31-én, 2 éve.

Normális együttélés során ilyen szélsőséges elhidegülés szerintem csak nagyon ritkán szokott kialakulni, de ha mégis akkor annak nagy valószínűséggel mentális vagy fizikai betegség lehet az oka. Ha lelki eredetű a dolog akkor érdemes pszichológust felkeresni vagy ha végképp nem megy akkor befejezni azt a kapcsolatot és másik működőképeset keresni. Testi betegség esetén szakorvos esetleg segíthet, érdemes vele próbát tenni, hátha... Boldog párkapcsolatban ha erőnlétük megengedi, akkor még idős emberek is élnek szexuális életet. Az meg egyszerűen természetellenes, ha valaki szánt szándékkal, bigott aszketizmusból akarja megfosztani magát az egyetlen igazi örömforrástól ami megadott az ember számára. Ha megvan rá a lehetőség, akkor értelmetlen azt nem kihasználni. Le az idióta prüdériával, bújjunk csak ágyba szépen, a leghelyesebb amit tenni érdemes ebben a nyavalyás életben! Yeeeah!

Érkezett 2017. július 30-án, 2 éve.

Szerintem lehet de hatalmas akaraterő kell, hogy a kisértésnek ellenállj, tehát a TE döntésed >>> IGEN vagy NEM ! Én tudnék nektek erre személyes példát mondani, de úgy érzem nem publikus, az intimitása miatt !

Érkezett 2017. július 27-én, 2 éve.

Szerintem hosszú távon nem lehet testiség nélkül boldogan élni egy párkapcsolatban.

Érkezett 2017. június 1-én, 2 éve.

Egyet kell értsek veled... így tettem évekig, aztán megtaláltam a második igazik, aki gazdasági okokra hivatkozva elutasította a közös életet... teljesen összetört, 10 hónap után kissé gyógyultan, de még bicegve élek.

Érkezett 2016. október 10-én, 3 éve.

A hosszú házasságok nagy része ilyen. Ezért aztán kívül találnak szexpartnert, miközben a házasság gazdasági közösségként megy tovább. Kényelmesebb, mint a válás, újrakezdés herce-hurca. Én 20 éve elváltam, azóta a pasiktól tudom, hogy ez a helyzet.

Érkezett 2016. szeptember 9-én, 3 éve.

Mikor másfél év kiválóan működő tartós kapcsolat után úgy gondolták, hogy a szexszel is próbálkoznak, a csávókám szomorúan közölte, hogy mikor krokodil farmon dolgozott, volt egy kis "balesete", ráadásul az esemény megtörténtekor ijedtében még a nyelvét is elharapta.
Természetesen az együttlétük továbbra is harmonikus, hisz az, hogy a lelki és az intellektuális összhang megfelelő köztük, a csajjal maximálisan feledteti, hogy teliholdkor néha halkan vonyít és a párnáját szorítja az öléhez.

Érkezett 2016. augusztus 12-én, 3 éve.

Sajnos a mai világban nem igazán,a szex túlzottan is át vette az irányítást az emberek felett,pedig nem ez lenne a normális ,de ma az a normális amit a többség követ még ha egy nagy marhaság is valójában.

Érkezett 2016. augusztus 12-én, 3 éve.

Nem)De igazi intim egyuttlet csak akkor lehet ha mukodik az energia...mint a jedik kozott. :D :P

Érkezett 2016. július 20-án, 3 éve.

KICSIT MÁS A VÉLEMÉNYEM, TALÁN MÁR A KOROMNÁL FOGVA IS.
Először is. én szétválasztanám a "testiséget" 1. szexuális kapcsolatra, 2.testi érintésekre, (pl ölelés, stb) 3.szerelmi együttlétre.
Az első és harmadik kategóriában domináns a szex. Ebben egyetértek veletek.
De nézzük a második esetet.
Ha például egy 50+s házaspár életében közbejön egy baleset, vagy betegség valamelyik félnél, akkor nem biztos, hogy a kapcsolatukat felbontják emiatt. Képtelenek még viagrával, vagy egyéb módon sem kielégíteni a másik felet, akkor marad a simogatás, az ölelés, a több törődés a másikkal, az összeszokottság és megértés, a tolerancia. Na és nem utolsó sorban a SZERET. A libidó ugyan megmaradhat, de legtöbbször lecsökken a minimumra, vagy egészen, de a Szeretet, az alkalmazkodás, a megértés legyőzheti a szexuális vágyat. Sőt.Szorosabbá is válhat érzelmileg a kapcsolatuk a szex nélkül is.Általában a férfiakat viseli meg ez a probléma leginkább.Mi nők hosszabb távon is megvagyunk a férfi szexuális teljesítményei nélkül.Szívesen olvasnám az ellenvéleményeket. Köszönöm.

Érkezett 2015. február 14-én, 4 éve.

Egyrészt, egy kapcsolatban két ember megállapodásának függvénye, de igazi jó lelki kapcsolat nincs testiség nélkül, mert a test és a lélek szétválaszthatatlan szimbiózisban van egymással. Ezt a tudomány piszihó-szomatikus jelzővel illeti. - A történelem próbálta szétválasztani a testet és lelket, a középkor zárdáinak ténye jó példa erre, és nem igazán működött. - De ennek ellenére mivel sokfélék vagyunk fontos az őszinte megbeszélés mindezen tényezők összességéről.

Érkezett 2014. március 9-én, 5 éve.

Sziasztok :) Ha az ember egy boldog kiegyensúlyozott párkapcsolatban él akkor egyszer kétszer elfogadható ha valamilyen indok miatt nincsen testiség ,de hosszú párkapcsolatban nem elfogadható dolog a testiség hiánya.
Az exemmel 3 hónapig voltunk együtt és ezalatt az idő alatt egyszer sem volt köztünk testiség,és ezért fájdalmas döntést kellett meghoznom ,kidobtam őt . :)

Érkezett 2014. március 2-án, 5 éve.

Ha nincs testi kapcsolat akkor,az egyenlő a nullával,és értelmetlen hosszabb távon együttlenni.

Érkezett 2013. november 4-én, 6 éve.

Testi kapcsolat nélkül nem párkapcsolat a kapcsolat. Sőt, a testi kapcsolat megromlása vagy megszűnése az egyik legbiztosabb jele annak, hogy a kapcsolatnak vége van, csak még egyik fél sem szánta rá magát a szakításra.

Érkezett 2013. október 28-án, 6 éve.

Sziasztok, szerintem hosszútávon nem lehet.

Érkezett 2013. október 19-én, 6 éve.

Sziasztok! Ez nálam is jelzés volt a házasság ellaposodására. Húztuk-húztuk még egy darabig, de szrintem kár volt. Szrintem, ritka, kivételes és különleges, egyedi esetek lehetnek a testiség nélküli párkapcsolatok, már amelyek normálisnak mondhatók. A kivételek pedig erősítik a szabályt.

Érkezett 2013. október 12-én, 6 éve.

Párkapcsolatban? Nem.

Érkezett 2013. szeptember 2-án, 6 éve.

Nézőpont kérdése! Bár ha pontosabb vagyok volt is benne részem. 30 éve ismertem, nap mint nap összefutottunk, és halála előtt nyolc évig a legjobb barátok lettünk! Mivel ez ffi és nő között zajlott, de testi kapcsolat nem volt, ugy látszik kár lett volna elrontani, hátha ugy nem müködött volna az egész..../olyan jól/

Érkezett 2013. szeptember 1-én, 6 éve.

Nálam működött, igaz, nagyon minimális testi kapcsolat azért volt. Eleinte 2-3 hetente, aztán pár havonta, végül fél évente. Amíg éreztem Tőle, hogy fontos vagyok, addig beértem ezzel a kevéssel is fizikai szinten, de mióta azt érzem, már inkább teher Számára a személyem, egyre fájdalmasabb a dolog. Vergődök csak, kegyetlenül szenvedek. :(

Érkezett 2013. augusztus 24-én, 6 éve.