Jól hallóként elfogadnál-e hallássérültet társnak?

Fórum Egyéb Jól hallóként elfogadnál-e hallássérültet társnak?
Hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!

Sziasztok !Igen el tudnék fogadni sérült embert mivel nekem is egy baleset miatt csigolya töréseim voltak 2 éve kettő alkalommal gerinc műtétem volt. , Tudok járni, segédeszköz nélkül, talán hamar elfáradok, csak gerincvédőt kell hordanom. Mikor ezt megtudták rólam mindenki visszakozott, mert nem lettem teljesen egyenes, van egy kis meghajlás a gerincemen. 8 éve történt a baleset férjem halála után és azóta egyedül élek ez miatt.Pedig én is szeretnék még tartozni valakihez akit szerethetek és viszont szeretnek.Egy fotóm 7 éve készült, és akkor sem fogadtak el.Akkor 68 éves voltam.Szomorú sorsa van annak akinek bármilyen legkisebb betegsége is van, és elutasítják.

Érkezett 2017. július 2-án, 5 éve.

Sziasztok mindenki !

Szerintem egy ember, aki sérült attól még ember marad és az élete hogy megváltozott az "egészségesekhez" képest, Ő birtokába jut egy olyan kommunikációhoz / jelelés...stb ! / amit mások nem tudnak, nem értenek ! Bár szerintem ma már mindenkinek van kisebb-nagyobb baja, civilizációs betegsége

Érkezett 2017. június 25-én, 5 éve.

Igen,szerintem nem az számìt hogy kinek mi a betegsége hanem az,hogy milyen hatással van ràm ill. hogy tetszik-e. stb.

Érkezett 2017. június 9-én, 5 éve.

Nagyon sok kedves pozitív hozzászolást olvastam, csak, csak, csak, nem vettem észte, hogy bár ki is felajánlotta volna, hogy társul szegődne Mariam-hoz. Értem Én, hogy jól eső érzés, ha bíztató szavakkal bombázzák az embert, de ezzel nem oldja meg senki a problémát! Ettől még esténként csendben telesírja a párnáját! Reggelente körültekint a szobában és az látja, hogy csak a hideg neonsugarak tapogatják a kedvese hiányát. Úrak! Kérem! Legyetek férfiak a talpatokon és ha úgy érzitek jó tanácsaitok értéket képviselnek, ajánljátok magatokat Mariamnak!
Legyen szép napod Mariam!

Érkezett 2017. június 5-én, 5 éve.

Sokkal nagyobb hiányosságok vannak a nem fogyatékos emberekben, mégis el tudjuk fogadni egymást. Itt vagyok pl. én, a totál idióta és mégis elfogadtak sokan, hosszú és küzdelmes életem során. Igaz hallok és beszélek de kiskutyám alig hall és alig lát már, beszélni meg kicsit sem tud és mégis oda vagyunk egymásért! Akkor az ember a kedvesével miért ne lehetne boldog süketen is? Volt egy házaspár ismerősünk annak idején. Mindketten süketek vagy siketek voltak. Nehezen lehetett érteni azt is, amit mondtak. De a jeleik nagy részét megtanultuk a feleségemmel és szinte tökéletesen értettük egymást. Hogy a kedvesemnek elfogadnék-e siketet? Ha másképp megfelel, miért ne? Kicsit rossz mindig csöndben lenni és kihagyni őt a zene és más hangok hatásából de ki tudja, mit találnak még fel, ami pótolja ezt is. Megelégedetten szemlélem, hogy az Auchan áruházban vannak hallássérült pénztárosok is és mégis meg tudnak csinálni mindent, amit a hallók. Jó látni, hogy nem rekesztik ki a hallók világából őket ott sem. Hát kedves Mariam ha olvasod a hozzászólásokat, láthatod, hogy mindenki szinte pozitívan áll az ilyesmihez! Hogy a hallássérültek hogyan látnak minket......?

Érkezett 2017. május 25-én, 5 éve.

Sziasztok! Persze, szerintem lehetseges, hiszen ez is egyfajta fogyatekossag. Ha a parod szeret teged, felvallal bizonyos nehezsegeket. Pl hajlando megtanulni jelbeszelni, vagy egyfajta kommunikaciora amit esetleg csak ti ertetek. Hozzaallas, es szerelem kerdese.

Érkezett 2017. május 12-én, 5 éve.

Persze,hisz semmivel sem kevesebb ember mint a "többi" ember, csak a sors ezt a küldetést adta neki.

Érkezett 2017. április 1-én, 5 éve.

Kedves LEZLI01.Nagyon jólesett a hozzászólásod.Annál is inkább,mert nagy a valóságtartalma.Bizony,nagyon nehéz tolerálni a hallássérülést.Legalább annyira,mint más fogyatékosságot.Hanem jobban.Nem mindenki fogad el bennünket.itt nem a külsőről van szó,hanem arról,hogy rendkívüli türelem kell hozzánk.S ebben a rohanó világban ugye,az egyre kevesebb.Ezt minden hallássérült társam nevében írtam.Üdv a többi hozzászólónak is.

Érkezett 2017. február 20-án, 5 éve.

en pl el en se vagyok tökéletes ha valaki elfogad azt en is elfogadom az elfogadasnal nincs nagyobb dolog nem a kulso a lenyeg hanem a szerethetö belsö akik elfogadjak egy mast akkor minden van

Érkezett 2017. február 12-én, 5 éve.

Kedves Mariam! Nem tudtam pontosan hogy erről van szó,mikor a hozzászólást írtam. Belátom, abban igazad van hogy a legtöbb ember vélhetően ezt nem, vagy nehezen tudná tolerálni! Szerintem én tudnám, de nem mindenkinek ennyire csodálatos a személyisége! (najó,ez vicc akart lenni!:)
Biztosra veszem, hogy nem csak én vagyok így ezzel, és bízom abban, hogy hamarosan találkozol olyan férfival, aki számára úgy leszel vonzó, és olyannak fogad el, amilyen Vagy!

Érkezett 2017. február 5-én, 5 éve.

Természetesen!

Érkezett 2017. február 5-én, 5 éve.

Kedves Laci!Ezt egy kívülálló nem értheti meg,hogy mi zajlik egy nagyothalló emberben.a nagyothallásnak legalább 3 fajtája van.Sajnos,én operálhatatlan vagyok,mert a szövegértésemmel van baj,nem hangosan kell inkább beszélni,hanem artikulálni,és ez az amit nem tolerálnak az emberek,totál idiótának néznek.5éves kapcsolatomnak lett vége nemrég.sokat adott,de nem bírta nézni,hogy minden kórházban nyírnak,mert olyan vagyok,mint egy értelmi fogyatékos,úgy kell beszélni velem.lassan és artikulálva.ennyi,ezt nagyon kevesen tartanák nem megalázónak.

Érkezett 2017. február 2-án, 5 éve.

Kedves Mariam!Én úgy gondolom nem feltétlenül a nagyothallásod lehet az oka annak, hogy egy ideje nincs kapcsolatod.Sok okosat nem tudok mondani,csak a véleményemet.Szerintem el kell fogadnod Önmagad olyannak, amilyen Vagy, és tudnod kell hogy nem Vagy kevesebb másoknál. Őszintén szólva nem is értem miért jelent ez Neked ekkora problémát? És nem azért,mert érzéketlen vagyok! Intelligens,csinos, vonzó nő Vagy, képes Vagy kommunikálni, és teljes értékű életet élhetsz.Fiatal koromban pattanásos volt az arcom, és utáltam magamat.Utólag beláttam, hogy a kishitűségem miatt voltam sokáig egyedül.Lényeg, hogy engem egyáltalán nem zavarna ha a másik nagyothalló készüléket visel, és biztosra veszem, hogy ezzel nem egyedül vagyok így.Sok sikert kívánok: Laci

Érkezett 2017. január 26-án, 5 éve.

Jövő hetet? Igaz már holnap az van, de még most is beszélgetünk :))

Érkezett 2017. január 15-én, 5 éve.

Szép jövő hetet neked:)

Érkezett 2017. január 15-én, 5 éve.

Ennek örülök! Szép hétvégét! :)

Érkezett 2017. január 15-én, 5 éve.

Nagyon jó a mentalitásod,egyetértek veled.Nem is tudod,mennyire megértettelek.

Érkezett 2017. január 15-én, 5 éve.

Tudod, aki elvileg fizikailag jól hall, ő is lehet süket érzelmi téren :) De drukkolok neked! :)

Érkezett 2017. január 14-én, 5 éve.

Nem vagyok ilyen optimista az ügyben,mint te.Ráadásul,van egy mániám:jól halló társat szeretnék,ugyanis,ilyennel éltem együtt 5évet nemrég.

Érkezett 2017. január 13-án, 5 éve.

Sikerülni fog ha itt az ideje :) Én már 2-3 éve vagyok egyedül de ennek is megvan a jó oldala :)

Érkezett 2017. január 13-án, 5 éve.

Köszönöm szépen,de ez engem nem igazán vigasztal,mert egyedül vagyok már másfél éve,nem sikerülnek a kapcsolataim.A nagyothallók nem tartoznak sehová,sem az egészségesekhez,sem a siketekhez.

Érkezett 2017. január 9-én, 5 éve.

Szia Mariam!

Én születésem óta mozgáskorlátozott vagyok, szóval valahol megértem a kérdésed, de ugyanakkor fontos h tudd, attól nem vagy kevesebb vagy értéktelenebb, mert hallókészüléked van. :) Van olyan ismerősöm, aki csak jelnyelven tud kommunikálni, mégis boldog kapcsolatban él.
Fel a fejjel! ^^

Érkezett 2017. január 9-én, 5 éve.

Kérlek,olvasd el a reglapom.Cseppet sem vagyok törékeny,sajna.Kár,hogy ilyen fiatal vagy,sok apádkorabeli férfi tanulhatna tőled,a magas érzelmi intelligencádra gondolok.Köszönöm szépen a megható hozzámállásod:)

Érkezett 2017. január 8-án, 5 éve.

Én szívesen élnék a mosolyodnak és úgy bánék veled mint egy törékeny viragszalal

Érkezett 2017. január 8-án, 5 éve.

Szép napot!31 éves korom óta hallássérült vagyok.Hallókészüléket használok.a szakmámban és a mindennapi életben is hordanom kell.Sokáig kisebbrendűségi érzésem volt emiatt.ma már valamennyire oldódott.Szeretnék komoly kapcsolatot.de úgy érzem,ez zavarja a férfiakat.

Érkezett 2017. január 7-én, 5 éve.