A társadalmi különbségek buktatói

Fórum Társkeresés A társadalmi különbségek buktatói
Hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!

Kedves Ági!
Azt írtad, hogy megismerkedtél egy élettapasztalatokkal rendelkező férfival! Na itt volt az a pont, ahol elgondolkoztam. Élettapasztalat. De mekkora? Egy gyereknek is van élettapasztalata. Neked is van és volt is! De mekkora? Az iskolai végzetség nem jelent semmit. Vagy mégis? Akkor most mi volt a gond? Az, hogy iskolázatlan volt, vagy az, hogy más környezetben nőtt fel, mint Te!? Szerintem Te voltál az, akinek inponált a pasi nyers ereje, egyszerű "természet közeli" világlátása. Stb... Te érzékeny pillanatodban voltál, minor a szeretet éhséged vezérelte a cselekedeteidet. Kiléptél a kipárnázott kalodádból és egy soha nem látott világ tárult eléd. Mások is átesnek ezen az élményen, de ők túristaként egy kaland túrán :-) Azért valjad be őszintén, benned volt a bizsergés eleinte, mikor a kapcsolatotok bimbódzott. Voltak szép napjaitok! Bár nem kötelező olvasmány a suliban, és mostmár neked sem kell tanítani, hogy merről virrad, de olvassad el az egymás szemében című könyvet.
Szivesen meghallgattam volna az alföldi párod verzióját is, hogy teljes legyen a kép.
Remélem kiheverted a megpróbáltatásokat, és hozzád illő párral ajándékozott meg a sors.
Legyen szép a napod!

Érkezett 2017. június 5-én, 5 éve.

Tanulságul azoknak, akik már túljutottak az ismerkedés első fázisán valakivel, akinek három szinttel alacsonyabb vagy magasabb az iskolai végzettsége, származási helyük(országrész) eltérő, társadalmi helyzetük erősen különböző. Nehezíti a helyzetet, ha a férfi van nagyobb hátrányban.
A folytatás mindkét fél számára alaposan meggondolandó. Nagyon ritka, akiknek sikerül!
Én válásom után megismerkedtem egy általános iskolát végzett, élettapasztalattal rendelkező alföldi férfival. Nagyon megszerettem. Úgyis mondhatnám halálosan. Nem tudtunk egymásnak megfelelni. Én okoztam több csalódást, mert mindent megkaptam volna, ha otthon lábadozom ki a válást és utána is maradok házitündér. Ezért cserébe gondolataimat átadom "észrevétlenül". Egy idő után szűk lett minden, nem volt erőm adni, ötletelni és csak lenni. A féltékenység férfira, gondolatra, ismertségre, kommunikációs készségre megmérgezte a kapcsolatunkat. Egy idő után eltiltott az internet használattól, ellenőrizte a telefonomat...
Egyszerű gondolkodásmódja, érzelmeinek kifejezése számtalan félreértésre adott okot.Csak szellemi fölény érzésével állt le bárkivel beszélgetni. Azok az emberek pedig számomra egy idő után már nem voltak kellemes beszélgető partnerek.
Képes voltam elkészíteni a kedvenc ételt időre, kimosni s.t.b.Imádtam a jószágokat, a kertet hobby szinten, de nem tudott életem olyan szerves részévé válni, hogy örömöm egyetlen forrása legyen. Nem tudtam az az asszony lenni, akivé szeretett volna formálni. Rengeteget adtunk egymásnak.56 évesen érezte meg, micsoda jóleső érzés, ha megköszönjük a másiknak a kávét, az elénk tett ételt, a megsarkallt cipőt, az odanyújtott újságot, hogy nem kell rögtön ami a szívemen az a számont játszani... megtanultam, hogy mindig legyen parkolópénz az autómban, hogy tolatva álljak be, mert egyszerűbb rögtön indulni, kolbászt tölteni, piacon árulni...
Szóval nem tud hosszú távon működni. Legalábbis, ha nincs gyerek, család hanem egy új kapcsolat akkor nem. És mindkét ember nagyon megszenvedi. Vigyázzatok magatokra!

Érkezett 2015. május 10-én, 7 éve.