A gyerekeim boldogsága mindent felül ír?

Fórum Párkapcsolat A gyerekeim boldogsága mindent felül ír?
Hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!

Az egyik házasságom emiatt ment tönkre.... 2 gyereket vittem a házasságba, és ott is volt 2 gyerek... (Az ő gyerekei teljes szabadságot élveztek, nem lehetett beleszólni, nevelni próbálni... az enyémek csaknem terrorizálva voltak egyrészt a nevelőapjuk, másrészt a "mostohatestvéreik" által.... Kiléptem ebből a házasságból. A következő kapcsolatom pedig csak engem akart, a gyerekeimet nem... Hmm.... annak is vége lett... azóta nem próbálkoztam, a gyerekeim pedig időközben felnőttek, bár a párjaikkal együtt velem laknak. (Kényszerűség, így tudjuk fenntartani az albérletünket. :) )

Érkezett 2016. december 10-én, 5 éve.

Sajnos tapasztaltam, hogy a felnőtt gyermek az elvált édesapja utolsó kapcsolatát is szétzúzta, hogy az apukája csak az övé legyen....Egyszerűen ma sem tudom felfogni, hogy egy felnőtt gyermek miért nem engedi meg azt a luxust az apjának, hogy öreg korára egy kicsit boldog legyen...ez ma tendencia, a gyerekek NEM akarják elfogadni, ha szüleik új házasságot akarnak kötni...4 éves kapcsolatom fulladt meg így nem az én gyerekem miatt

Érkezett 2016. november 19-én, 5 éve.

Legutolsó párkapcsolatom 3 év után épp emiatt ment tönkre. Ugyan még mindig szeretem egykori páromat, de ez a felülírási kényszer "felülírta" a közös életünket. Az egyensúly a gyerek felé billent, aki egyébként felnőtt fió, de az anyai kényeztetés túl sok volt számomra, s ilyen környezetben nem találtam helyemet ebben a családban.

Érkezett 2016. november 19-én, 5 éve.

Én beáldoztam magam és a gyerekek érdekében nem váltam el... sosem veszekedtünk, a gyerekek boldog családban nőttek fel, észre sem vettek semmit... szerintem ha egy embernek az életben jut 9 évnyi boldogság, az jól járt, mert soknak tizede sem jutott.

Érkezett 2016. október 10-én, 5 éve.

Én mint édesanya...úgy gondolom ez csak rossz beidegződés hogy az ember a saját boldogságát a gyermekei érdekeinek megfelelően feláldozza...Szerintem ha egy kapcsolat nem működik..és vannak gyermekek...sokkal jobb ha különválnak..nem erőltetik az együttélést..mondván a gyerekek miatt tartsunk ki,míg felnőnek..ez akkora butaság....!!! A gyermek érdekei ellen cselekszünk...sokkal jobb a gyermeknek is egy "csonka" de nyugodt családban nevelkednie,mint ha azt látja hogy az édesanyja és édesapja állandóan veszekszik..csak a feszültség van..A következő kérdés akkor merül fel,amikor a gyermeket egyedül nevelő szülő szeretne ismét megtalálni a boldogságát egy másik ember mellett...Szerintem fokozatosan rá lehet erre a gyereket vezetni..ha a kezdeti (ismerkedési) szakaszban a gyermek nem azt tapasztalja hogy ő felesleges,csak zavaró tényező..az új partner szeretettel nyit felé..akkor könnyen át lehet hidalni a kezdeti nehézségeket..

Érkezett 2015. március 9-én, 7 éve.

A feleségem ellátása és ápolása ,háztartás vezetés,meló.gyerekek mindenkor és mindenholi megfelelés kezd sok lenni van értelme ennek az egésznek?én is elvált szulők kölyke vagyok mégis ember lettem

Érkezett 2015. február 16-án, 7 éve.