Társkereső blog / A leírás jelentősége társkereséskor. Miért érdemes nem megfeledkezni róla?

Miért adjunk meg leírást online társkereséskor?

Mit írjak magamról?

Rengeteg érvet fel lehet hozni amellett, hogy miért érdemes leírást megadnunk online társkeresés alkalmával. Mégis az esetek többségében teljesen üresen hagyjuk a leírásra vonatkozó mezőket. Előfordul, hogy ennek elkerülése végett, idézeteket, vagy sablonszövegeket adunk meg lehetséges partnerüknek bemutatkozásként.

Leírást elsősorban azért érdemes megadni, hogy a profilunkon található egyéb adatok mellett ezzel is segítsük az érdeklődők döntését, minket keresnek, vagy sem. Sokszor nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a leírásnak gondolván, úgyis mindenkinek csak a külső számít. Ha írnánk is magunkról, akkor sem olvasná el senki. Ez a gondolat azonban nem helytálló!

Vannak olyan társkeresők, akik igenis szeretik az ismerkedést már az adatlap olvasása közben elkezdeni. Összehasonlíthatatlan egy félig kitöltött adatlap egy jó leírással rendelkező adatlappal szemben. Akármilyen céllal is keresünk társat, minden bizonnyal sok időt szeretnénk eltölteni jövendőbeli párunkkal, és a leírás megadásával elérhetjük, hogy ne az első beszélgetés alkalmával szembesüljünk azzal, hogy választottunk egyáltalán nem felel meg elvárásainknak.

Adjuk másnak olyan élményt, aminek mi is örülnénk!

Ha még nem vesztettük el a fejünket és nem kezdtünk el kutyafuttában mindenkinek kapcsolatfelvevő üzenetet írni, akkor azért jó elmerülni egy-egy adatlapban. Ha számunkra ez fontos, akkor miért ne ajándékoznánk meg a többieket is ezzel az élménnyel? Sohasem tudhatjuk, hogy mikor jelentkezik az igazi, és ne felejtsük el, hogy elsősorban neki akarunk információkkal kedveskedni.

Akkor milyen leírást adjunk?

Ha végképp nem jut eszünkbe semmi, akkor sokat elárulhat gondolkodásunkról, ismereteinkről egy frappáns idézet. De amikor a legbugyutábbakat választjuk ki, akkor nagy valószínűséggel csak elriasztjuk az érdeklődőket. Sokszor találkozhatunk olyan adatlappokkal, ahol ismétlődően ugyanolyan sablonszöveget olvashatunk. Nem biztos, hogy az ilyen leírás előnyünkre válik, persze attól is függ, hogy kit keresünk.

Legjobb, ha olyan információkat adunk meg magunkról, amelyek nem túl személyesek, de jól meghatároznak minket. Sok esetben a töredékes adatok is jó kiindulási alapként szolgálhatnak egy jó bemutatkozáshoz. Például ha megadtuk, hogy van háziállatunk, akkor erről írhatunk pár sort. Milyen állatunk van, hol tartjuk, stb. Ha szeretünk bulizni, akkor hol, milyen társasággal? Ha inkább otthonülők vagyunk, akkor mivel töltjük a szabadidőnket, mit jelent számunkra a kikapcsolódás? Sok olyan dolgot leírhatunk, melyek hasznos információt adnak a látogatóknak, de mégsem adjuk ki magunkat teljesen.

Társkeresőnkön fontos jelentőséggel bír a leírás! Ne felejtsük el, hogy az alapján amit megadunk a leírásban, később keresés útján is ránk találhatnak. Kifejezetten kedvező ez abban az esetben, amikor valaki egy adott stílusú partnert keres. Például rockerek vagyunk és szeretnénk, ha rockerek találnának ránk. Például az utolsó leírás dobozunk lehet egy kulcsszó doboz, ahol felsoroljuk azokat a szavakat, amelyekre szeretnénk, hogy megjelenjünk a keresések során. Ide az általunk képviselt olyan értékeket és tulajdonságokat is megadhatunk, amire az általános adatok megadásakor nincs lehetőség.

Ne felejtsük el! Minél több információt megadunk magadról, annál valószínűbb, hogy olyan dolgokat is közölünk, amely alapján valakinek szimpatikusak lehetünk. De más dolgok is felkelthetik valakinek a figyelmét, ezért legyünk kreatívak!