Súgó

Adatlapon lévő funkciók és használatuk

Minden felhasználói adatlap fejlécében hat darab gombot találhatsz különböző ikonokkal jelölve. Mindegyik gomb különféle funkciót tölt be, ezek részletezését olvashatod az alábbiakban.

- Üzenetküldés

Az adatlap tulajdonosának küldhetsz üzenetet. Az üzenetküldés feltétele, hogy rendelkezz az üzenetküldéshez szükséges jogosultságokkal, az adatlap tulajdonosának engedélyével. Az esetek többségében nem szükséges engedélyt kérned az üzenetküldéséhez, csak akkor ha az adott felhasználó korlátozza a szolgáltatást. Ammenyiben mégis szükség van rá, lásd alább az Engedély gomb leírását.

- Könyvjelző

A könyvjelző gomb aktiválásával a virtuális könyvjelződbe helyezheted az aktuális adatlapot. Az elmentett adatlapokat később a Kapcsolatok oldalon láthatod. Így ha később újra meg akarsz látogatni egy szimpatikus adatlapot, akkor nem kell újra a tagkeresőben böngészned.

A már aktív állapotban lévő gomb újbóli használatával a tag eltávolítható a könyvjelzőből.

- Engedély

Az Engedély gomb szoros kapcsolatban van az adatvédelmi beállításainkkal. Tagjainknak részben vagy egészben korlátozhatják az adatlapjukon található információkat és funkciókat más tagok számára. A korlátozott szolgáltatások igénybevételéhez a tagok hozzájárulása kell.

Erre szolgál az Engedély gomb, amelynek aktiválásával engedély-cserét kezdeményezhetünk.

Amennyiben mi aktiváljuk a gombot, úgy mi vagyunk a kezdeményezők, ezért azonnal engedélyt adunk a másik fél számára az általunk korlátozott adatokhoz, továbbá kérvényt küldünk a fogadó félnek.

Ha a kérvény fogadó elfogadja a kérvényt, akkor hozzáférhetünk az általa korlátozott adatokhoz, képekhez, funkciókhoz.

A már aktív állapotban lévő gomb újbóli használatával megszüntethető a kölcsönös kapcsolat.

- Tetszik

A Tetszik gomb funkciója a szimpátia kifejezése. Csak akkor használd, ha szeretnéd az illető tudtára hozni, hogy szimpatikus számodra. Használat után a tag üzenetet kap és látja az adatlapod a Kapcsolatok oldalon. Ha csak ideiglenesen követni akarod a tag adatlapját, inkább használd a Könyvjelző gombot.

- Letiltás

A Letiltás gombbal a zaklató vagy nem kívánatos tagokat tilthatod le. A funkció használata után az illető többé nem fér hozzá az adatlapodhoz.

- Jelentés

A Jelentés gomb használatával jelentheted az oldal szabályait, általános normákat, közerkölcsöt sértő vagy zaklató adatlapok tulajdonosait az adminisztrátorok számára, akik szükség esetén megteszik a további lépéseket a probléma elhárítására.

Amennyiben kétség merül fel benned, hogy az illető felhasználó problémásnak minősül vagy sem, nyugodtan jelentsd a tag adatlapját, majd az adminisztrátorok eldöntik a moderálás szükségességét.